Cégfilozófia
CIKKEK


2007. augusztus 20.
Szigorú törvényi szabályozás a magánbiztonsági
szektorban

A magánbiztonság területén az elmúlt években megváltozott a törvényi szabályozás. 2006. június 1-je óta hatályos az a törvény, amely a korábbinál szigorúbban előírja a személy- és vagyonőri, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályait. Ennek elsődleges célja a szolgáltatási színvonal emelése, a szakmai felelősségi körök pontosítása és a megbízók jogos érdekeinek védelme. A törvényalkotók szándéka az volt, hogy ebben a bizalmi szakmában kizárólag szakképzett és hatóságilag ellenőrzött szolgáltatók tevékenykedhessenek.

Ezért fontos, hogy mindenki megkapja a tájékoztatást arról, hogy a törvény előírásai értelmében vagyonvédelmi rendszereket ma már kizárólag felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező szakemberek tervezhetnek, és kizárólag erre feljogosító szakképzettséggel rendelkező szakemberek telepíthetnek, szerelhetnek, javíthatnak. Ide tartoznak a betörésvédelmi jelzőrendszereken túl többek között a biztonsági rácsok, ajtózárak és kapuk, a beléptető rendszerek, a füst- és tűzjelző rendszerek, valamint a videokamerás megfigyelő rendszerek is.

Az Ön érdekében javasoljuk, hogy amikor védelmi rendszer kivitelezésére, bővítésére vagy korszerűsítésére fordítja pénzét, minden esetben ellenőrizze a kivitelező szolgáltató jogosultságát, hogy rendelkezik-e a rendőrhatóság által kiadott tervező, szerelő igazolvánnyal, tagja-e a szakmai kamarának, továbbá a szolgáltató vállalkozás rendelkezik-e érvényes rendőrhatósági működési engedéllyel. Ezek a dokumentumok elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy Ön törvényes és minőségi szolgáltatásban részesüljön.

Eőry Csaba

Szolgáltatások
Árak
Engedélyek
Jogszabályok
Cikkek
Kapcsolat
Kezdőlap
 
Copyright: PREGUARD Biztonságtechnikai Mérnöki Kft. – 2006-2019